Knjižnica za starejše

Projekt Knjižnica za starejše je namenjen uporabnikom Centra za pomoč na domu, ki zaradi svojega zdravstvenega ali fizičnega stanja niso več sposobni obiskovati javnih knjižnic oziroma nimajo nikogar, ki bi jim lahko prinesel čtivo na dom. Našim uporabnikom tako omogočamo izposojo in dostop do knjig iz naše interne knjižnice kot tudi iz Mariborske knjižnice.

Uporabniki lahko svojo željo po izposoji knjig izrazijo socialnim oskrbovalkam ali javnim delavkam oziroma pokličejo na telefonsko številko 041 32 88 88 (naš Svetovalno informacijski center), se dogovorijo kakšno knjigo želijo in mi uredimo vse potrebno, da se jim želeno dostavi na njihov dom.

INTERNA KNJIŽNICA CENTRA ZA POMOČ NA DOMU MARIBOR

Gre za manjšo zbirko leposlovja, proze, strokovne literature, duhovnega čtiva, revij,  ki je namenjena za izposojo zgolj in izključno uporabnikom in zaposlenim, saj jim knjige prinašajo in odnašajo socialne oskrbovalke, ki imajo tudi neposreden dostop do knjižničnega gradiva.

Zbirka knjižničnega gradiva je nastala z zbiranjem starih, prebranih in odvečnih knjig naših uporabnikov, njihovih svojcev, bližnjih, zaposlenih v zavodu in drugih prostovoljcev, ki so velikodušno prispevali knjige, za kar se jim res iskreno zahvaljujemo.

Prizadevamo si, upamo in želimo, da bi se naša knjižnica nenehno širila ter pridobivala tako na kvantiteti kot kvaliteti. Še posebej si želimo, da vsakič znova v njej najdejo svoj prostor naši uporabniki, s pomočjo katerih knjižnica vsakič znova zaživi kot prava knjižnica.

Knjižnica za starejše

Potrebujete zgoraj omenjena opravila?

Za vse vse informacije v zvezi s projektom knjižnica za starejše smo dosegljivi preko elektronske pošte regijski.center@pomocnadomu.eu in na spodaj navedeni telefonski številki.

TEL: 041 32 88 88

Lokacija knjižnice

Trenutno se knjižnica nahaja na sedežu zavoda na Trubarjevi ulici 27 v Mariboru, pritličje – desno, soba št. 5; obsega pa gradivo po aktualnem seznamu internega knjižničnega gradiva. Čas izposoje je 1 mesec z možnostjo podaljšanja.

Zbiranje/darovanje knjig
  • V želji, da nam boste morda lahko pomagali pri zbiranju knjig ali poznate koga, ki bi nam z veseljem daroval knjige, objavljamo vabilo (klik).
Ne najdete želene knjige?
  • V kolikor pa vam želene knjige ni na seznamu našega internega knjižničnega gradiva, uredimo izposojo knjig v Mariborski knjižnici in vam željeno gradivo dostavimo na vaš dom.