O projektu

Zaposleni Centra za pomoč na domu Maribor smo videli potencial svojega z naravo obdanega dvorišča v centru mesta, na Trubarjevi ulici 27. S tem razlogom smo se prijavili na projekt MKC Maribor in Banke idej. Izvirna ideja projekta je bila ureditev dvorišča v obliki Senzorične srčne poti in s tem omogočiti starejšim osebam – našim uporabnikom preživljanje več časa v naravi ter​​ socializacijo med njimi. Prav tako je dvorišče namenjeno vsem zaposlenim Centra za pomoč na domu Maribor.

Izvedba projekta

Pri izvajanju projekta smo naleteli na kar nekaj težav, ki so onemogočale, da bi končna podoba našega dvorišča ustrezala prvotni ideji. Vendar tudi s tako urejenim vrtom ostaja naš namen enak – zagotoviti prostor za druženje in organizacijo dogodkov zaposlenih in uporabnikov Centra za pomoč na domu Maribor.

Predpogoj za začetek prenavljanja našega dvorišča je bila odstranitev nevarnih dreves. Arboristi Mestne občine Maribor so nam odstranili skupno 4 drevesa. Sledilo je čiščenje hlodov, štorov, trave in zemlje iz strani zaposlenih Centra za pomoč na domu Maribor. Ves čas smo imeli težave z vremenskimi razmerami, ki so zelo oteževale delo na dvorišču. Približno takrat smo ugotovili da bi bilo najboljše projekt prilagoditi vremenu in času, ter spremeniti izvirno idejo projekta. Domislili smo se ureditve dvorišča na način sezonskega spreminjanja dekoracij in rastlin, glede na letne čase.